glyko

Φτιάξτε γλυκό γκρέιπφρουτ για κεραστικό βάπτισης!

Από: mama mou

Αυτή την εποχή τα εσπεριδοειδή έχουν την τιμητική τους. Όπως επίσης και τα γλυκά του κουταλιού. Γι’ αυτό, η mamamou προτείνει μια λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή γλυκού του κουταλιού γκρέιπφρουτ που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας ως κεραστικό για τη βάπτιση του παιδιού σας! Τι πιο πρωτότυπο και οικονομικό;

 

Μπορείτε αν θέλετε να αλλάξετε το φρούτο και στη θέση του να βάλετε οποιοδήποτε εσπεριδοειδές θέλετε. Η συνταγή και τα υλικά παραμένουν  τα ίδια! Εσείς πρέπει φυσικά να υπολογίσετε τον αριθμό των καλεσμένων σας και στη συνέχεια να καταλήξετε στο βαζάκι και στα διακοσμητικά που θα το στολίσουν π.χ χρωματιστές κορδέλες.

BAZO_DANIMARCA-106-025

Βαζάκια από 123-mpomponieres.gr (€0,59 το ένα)

 

mpomponieres-vaptisis-vazaki-glykompomponieres-vaptisis-vazaki-koytalaki

 

Μπομπονιέρες βάπτισης- γλυκά του κουταλιού από gamosvaptisishop.gr

 

 

 

Υλικά (Η συνταγή που σας δίνουμε βγάζει περίπου 50 κομμάτια γλυκό)

 

12 γκρέιπφρουτ

2 κιλά ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

2 φακελάκια βανίλια

1 ½ κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

 

1.       Πλένετε τα γκρέιπφρουτ και τρίβετε τη φλούδα τους σε λεπτό τρίφτη.

 

2.       Τα κόβετε σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη και αφαιρείτε τη φλούδα.

 

3.       Τυλίγετε κάθε κομμάτι και το δένετε με κλωστή.

 

4.       Όταν δέσετε όλα τα κομμάτια τα σκεπάζετε με νερό και τα βάζετε στη φωτιά για να πάρουν βράση.

 

5.       Αφήνετε τη φλούδα να φουσκώσει 4 μέρες. Κάθε μέρα αλλάζετε το νερό.

 

6.       Τα βάζετε στη φωτιά και όταν βράσουν αδειάζετε το νερό, τα ξανασκεπάζετε με κρύο νερό και τα βάζετε στη φωτιά να ψηθούν καλά.

 

7.       Μετά το ψήσιμο, τα στραγγίζετε και αφαιρείτε την κλωστή.

 

8.       Τα βάζετε όλα στην κατσαρόλα και ρίχνετε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό.

 

 

9.       Αφήνετε όπως είναι στην κατσαρόλα για ένα βράδυ.

 

10.   Τα βάζετε στη φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.

 

11.   Τα κατεβάζετε και τα αφήνετε μέχρι την επόμενη μέρα.

 

 

12.   Τα ξαναβάζετε στη φωτιά και αφήνετε να δέσουν. Τα ξαφρίζετε και προσθέτετε τη βανίλια.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>