mother-84628_1280

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι μαμάδων!

Από: mama mou

Αν όλες οι μαμάδες του κόσμου ήταν ίδιες, όλος ο κόσμος θα ήταν ίδιος, κι αυτό θα ήταν πολύ βαρετό!

Η μητέρα μας είναι για πολλά χρόνια το κεντρικό πρόσωπο στη ζωή μας (κι ο πατέρας μας, αλλά τώρα μιλάμε για τις μαμάδες). Διαμορφώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σκέψη και τη συμπεριφορά μας, άρα και την προσωπικότητά μας. Όπως είναι φυσικό, η δική της ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία έχει αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Μιας και η Γιορτή της Μητέρας είναι πολύ κοντά, πάμε να δούμε τους πιο συνηθισμένους τύπους μαμάδων που συναντάμε γύρω μας και, πού ξέρεις, ίσως κάποια απ’ όλες να την αναγνωρίσεις!

Η υπερπροστατευτική

Όλες οι μαμάδες φοβούνται για τα παιδιά τους. Είναι φυσικό, γιατί τα παιδιά είναι εύθραυστα και οι κίνδυνοι πολλοί. Απλώς αυτή η συγκεκριμένη μανούλα το… τραβάει λίγο παραπάνω. Θέλει να προστατέψει τα παιδιά της από τα πάντα. Από το κρύο, από τη ζέστη, από τα άλλα παιδιά, από τα πεσίματα, από τα χτυπήματα, από την κακή διατροφή, από την τερηδόνα, από τους κακούς ανθρώπους, από τη στεναχώρια. Από τα πάντα όμως. Γίνεται αυτό; Η υπερπροστατευτική μαμά δεν ξέρει, αλλά μια ζακετούλα σίγουρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Η εναλλακτική

Η εναλλακτική μαμά είναι χορτοφάγος, κάνει γιόγκα, ποδήλατο και ορειβασία, και φυσικά ανακύκλωση. Το ίδιο και το παιδί της! Αφιερώνει πολύτιμο χρόνο και κόπο για να ετοιμάσει τα πιο υγιεινά σνακ και με κάποιον μαγικό τρόπο έχει πείσει τα παιδιά της να τα τρώνε. Ακόμα κι αν είναι παιδί της πόλης, έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με τη φύση, πράγμα εξαιρετικά καλό για τα παιδιά. Είναι μια αγαπησιάρα και σε γενικές γραμμές διασκεδαστική μαμά, που ασχολείται πολύ με τα παιδιά και τις ανάγκες τους. Εκτός ίσως από όταν μιλάμε για φαγητό, γιατί, μεταξύ μας, πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το τόφου;

 Η ανταγωνιστική

Έχει το καλύτερο παιδί του κόσμου! Το δικό της το παιδί μίλησε νωρίς, περπάτησε νωρίς, έχει κλίση στη μουσική, στη ζωγραφική, στα μαθηματικά, στα αθλήματα και σε ό,τι άλλο σας περάσει απ’ το μυαλό. Στην ανταγωνιστική μαμά αρέσει να κάνει συγκρίσεις και μπορεί για τους παραέξω να είναι κάπως εκνευριστική, αλλά στην πραγματικότητα αγαπάει τα παιδιά της τόσο πολύ που παραβλέπει όλα τους τα «ελαττώματα» και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή τους στα ύψη.

 Η μαμά-φίλη

Αυτή η μαμά είναι πλήρως ενημερωμένη για όλα όσα ενδιαφέρουν τα παιδιά. Ακούει την ίδια μουσική με τις έφηβες κόρες της, ψωνίζει από τα ίδια μαγαζιά και τα παιδιά της μπορούν να της πουν τα πάντα. Η σχέση της με τα παιδιά είναι πολύ στενή, απλώς μερικές φορές είναι λίγο πιο στενή απ’ ό,τι ίσως θα έπρεπε. Δηλαδή, οκ, είναι ανάγκη να έρθει η μαμά μαζί σου στη συναυλία του αγαπημένου σου συγκοτήματος και να ενθουσιαστεί περισσότερο από σένα;

o BLACK MOTHER facebook

Η επιεικής

Η επιεικής μαμά είναι γλυκιά και υποχωρητική και δυσκολεύεται να πει «όχι». Ακόμα κι αν το τρίχρονο θέλει να τη δέσει σε μια καρέκλα για να παίξει ινδιάνους και καουμπόηδες, θα καθήσει υπομονετικά μέχρι να τελειοποιήσει το παιδί τους κόμπους. Βρίσκει πάντα μια καλή δικαιολογία για όλες τις σκανταλιές και είναι η αλήθεια ότι έχει μια δυσκολία με την πειθαρχία. Το καλό είναι ότι θα βρει πάντα έναν ευφάνταστο τρόπο να πειθαρχήσει τελικά το παιδί χωρίς το ίδιο να αισθάνεται περιορισμένο.

 Η οργανωμένη

Η ζωή της είναι σε πρόγραμμα. Το ίδιο και τα παιδιά της. Ξέρει πάντα πού είναι το ταίρι της κάλτσας που βγήκε μόνη της απ’ το πλυντήριο και έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα. Η καθημερινότητα των παιδιών είναι προγραμματισμένη στην εντέλεια και αυτό βέβαια κάνει τη ζωή της οικογένειας να κυλάει αβίαστα. Εκεί που τα χάνει λίγο είναι όταν τα παιδιά ξεφεύγουν απ’ το πρόγραμμα, πράγμα όχι και τόσο σπάνιο. Είναι όμως αρκετά προσαρμόσιμη και βρίσκει τον τρόπο να τους επαναφέρει όλους στον ίσιο δρόμο!

 Η «τέλεια» μαμά

Έχει μαζί της πάντα ζακετούλα, φροντίζει τη διατροφή της οικογένειας, προσπαθεί πολύ να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, το οποίο μπορεί να της πει τα πάντα, παίζει ινδιάνους και καουμπόηδες αλλά ξέρει και πότε πρέπει να τελειώσει το παιχνίδι για να γίνει το επόμενο πράγμα που έχει στο πρόγραμμα. Αυτή η μανούλα διαθέτει τα καλύτερα χαρακτηριστικά όλων των προηγούμενων, τα εφαρμόζει σε δικούς της μοναδικούς συνδυασμούς και προσθέτει τις προσωπικές της πινελιές. Η «τέλεια» μαμά είναι πάντα η δική μας!

Πηγή: Nickelodeon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>