υπογονιμότητα

Η συχνή ερωτική συνεύρεση ακόμη και σε μη γόνιμες ημέρες αυξάνει τη γονιμότητα

Από: mama mou

17 Oκτωβρίου 2015

Στα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί, οι γιατροί συνιστούν συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και σε μη γόνιμες ημέρες του κύκλου. Δεν ήταν όμως γνωστό μέχρι σήμερα γιατί αυτό ενισχύει τη γονιμότητα της γυναίκας.

Τώρα, για πρώτη φορά Αμερικανοί ερευνητές έδειξαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος της γυναίκας κι αυτό έχει επίδραση στη γονιμότητα. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στα περιοδικά Fertility and Sterility και Physiology and Behavior.

Ουσιαστικά ακόμα και σε μη γόνιμες ημέρες, το γυναικείο σώμα, όταν κάνει σεξ, προετοιμάζεται προκαταβολικά για την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Το ανοσοποιητικό σύστημα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με επικεφαλής την Τιέρνι Λόρενζ, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 30 γυναίκες οι οποίες είχαν λάβει μέρος στη μελέτη «Immunity and Sexual Health Study» του Ινστιτούτου Kinsey.

Η μελέτη βρήκε ξεκάθαρες διαφορές στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος μεταξύ των γυναικών που ήταν σεξουαλικά ενεργές και αυτών που δεν ήταν. Οι ενεργές γυναίκες είχαν υψηλότερα επίπεδα σε Τ λεμφοκύτταρα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτών των κυττάρων Ο τύπος 1 των T λεμφοκυττάρων βοηθά το σώμα να ανταπεξέλθει στις έξωθεν απειλές ενώ ο τύπος 2 βοηθά το σώμα να μην ερμηνεύει το σπέρμα ως απειλή. Οι ενεργές γυναίκες έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα του τύπου 2 αυτών των κυττάρων.

Το γυναικείο σώμα έχει να επιλύσει ένα πρόβλημα. Από τη μια μεριά να προστατεύσει τον εαυτό του από τους ξένους μικροοργανισμούς και από την άλλη να μην εφαρμόσει αυτή τη λογική στην περίπτωση του σπέρματος, ώστε να υπάρξει εγκυμοσύνη. Η συχνή ερωτική συνεύρεση βοηθά το γυναικείο σώμα να λάβει τις σωστές αποφάσεις ρυθμίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η στάση

Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η ιεραποστολική στάση (πρόσωπο με πρόσωπο και ο άνδρας από πάνω) αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Πιστεύεται ότι αυτό συμβαίνει επειδή το σπέρμα έχει μια καλύτερη πορεία μέσα στον κόλπο της γυναίκας.

Πρόκειται ωστόσο για μια πεποίθηση ότι αυτή η στάση δίνει ώθηση στο σπέρμα και δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη απόδειξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>